Wie man den besten Faltschlitten auswählt?

Hogyan választom ki a legjobb összecsukható szánkót

Hogyan választom ki a legjobb összecsukható szánkót


A tél havat jelent, hógolyózó és domboldalakon lesíkló gyerekeket, akik fehér, felhőkből szőtt kastélyokat építenek, de jelenti az ajándékok tömkelegét is, amelyek mindezeket a gyermeki örömöket valóra váltják.  Ugyanakkor a tél jelenti a kinti hideget is, de az otthonok melegét is, ahova minél hamarabb szeretnél eljutni, hogy megszabadulj a ruháidra, cipődre, szánkódra és más téli kellékeidre tapadt hótól, amelyek nem hiányozhatnak a gyerekek téli szabadidős kellékei közül. A gyerekek mindössze csak szórakozni akarnak, így a felnőttek dolga megteremteni azokat a lehetőségeket, amelyeknek köszönhetően gondok nélkül örülhetnek a tél szépségeinek és ha a Télapó egy összecsukható szánkót hoz ajándékba a felnőttek kívánsága is teljesül, mivel ez a szánkó család-barát tulajdonságokkal van felruházva.


Az összecsukható szánkó előnyei


A gyerekek öröme mellett a szülőknek is örömöt fog okozni az, hogy a Télapó összecsukható szánkót hoz ajándékba nekik. A könnyen szállíthatóságának és a számos tárolási lehetőségeknek köszönhetően ez a modell egy szerencsés választás, ha az ember a saját kényelmét helyezi előtérbe. Gond nélkül belefér az autó csomagtartójába, ami óriási segítség akkor is ha különböző lesíkló pályák között ingázunk és akkor is ha a szórakozás végén le kell „parkolni” a következő kalandig. Nincs arra szükség, hogy a házban, erkélyen, kamrában kelljen tárolni, nem kell a lakásban kerülgetni a róla leolvadó hótócsákat. És amellett, hogy nem foglal sok helyet ez a gyerekszánkó típus nagyon könnyen kezelhető: a hónunk alá kapjuk és már gond nélkül, fütyörészve mehetünk is vele a domboldal tetjére. És amikor elmúlik a tél, összecsukjuk és eltesszük egy sarokba, úgy hogy a következő szezonig észre sem vesszük.


Utasítások a Télapó számára, hogy megtalálja az ideális összecsukható szánkót


Lehet, hogy a gyerekek számára bármilyen szánkó jó lehet, viszont a szülők tudják, hogy a szánkó beszerzésekor nagyon jól meg kell fontolni az alkotóelemek kényelmi és biztonsági tényezőit a használat során.


Az első ilyen tényező a keret, amelynek szilárdnak kell lennie, minden alkatrésze jól rögzítve kell legyen, a talpai korroziógátló fémlemezekkel legyenek megerősítve, de ugyankkor rugalmasak legyenek – a klasszikus faszánkó a legjobb példa erre. Ha van műanyag része is, az előnyt jelent a kezelhetőség terén és az eredmény egy könnyű és életképes jármű.

Ugyanakkor a gyereknek kényelmes testtartást kell biztosítson hosszabb ideig, mivel egy szülő sem gondolja komolyan, hogy a gyerekének egy lesíklás elég lesz. Például a Hornrodel Clap&Go modellnek az erős kerete bükkfából van és az összecsukható része műanyagból, mérete és a 90 kg-os teherbírása egyaránt megfelelővé teszi, hogy egyszerre elbírjon két gyereket, vagy esetenként két felnőttet is.

Nagy figyelmet kell fordítani az ülésre is. Javasolt az olyan szánkó, amelynek ülése minőségi fából van és elég nagy ahhoz, hogy kényelmes testtartást engedélyezzen. Ugyanakkor az is fontos, hogy az ülés ne engedje a gyereket lecsúszni az összecsukható szánkóról.

És nem utolsó sorban a minőségi összecsukható rendszer garancia a gyerekszánkó tartósságára. A sokoldalúsága miatt a műanyag sok gyártó kedvence, mivel ebből az anyagból lehet erős, stabil és tartós mechanizmust létrehozni. Mi több, a megfelelő kiegészítővel könnyen háttámlás szánkóvá lehet alakítani, ami még több kényelmet biztosít.

És ha a gyerek jól érzi magát, a szülők jó kedvvel viszik szánkózni, hogy örüljön a tél varázsának, főleg, ha az összecsukható szánkó minimális erőfeszítést igényel szállítás terén és a tárolása sem okoz különösebb gondot. 

Vissza a blogba